Sidor

måndag 15 november 2010

Kryddig Äppel Chutney

Svårighetsgrad: 2/5
Målgrupp: Vuxna
Kostnad: 2/5

På fars dag i år gjorde jag en kryddig äppelchutney efter ett recept jag fått av en vän på universitetet (tack Cia! ^^)

Den gick fort och lätt att göra och den blev väldigt uppskattad!


Recept:

Syrlig Äppelchutney
som är god till bröd, ost och buffé mat.
Ca 1/2 liter chutney

5 Äpplen (fasta gröna)
1 Liten gul lök
1 Dl Äppelcider-vinäger
2 ½ Dl Strösocker
1 ½ Dl russin
½tsk salt
1 tsk kanel

1.
Skala, kärna ur och tärna äpplena fint.
2.
Skala och finhacka löken.
3.
Placera lök och äpplen i en rostfri kastrull och tilsätt övriga ingredienser.
4.
Låt allt koka upp och låt blandningen sjuda i ca 20-25 minuter. Rör om ett par gånger under tiden.
5.
Häll upp på varma och väl rengjorda burkar.
6.
Låt svalna och förvara därefter burkarna svalt.




Tog en bild med mobilen i efterhand då ja glömt fota etiketten ja gjorde. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar